Останах сам, Боже, съвсем сам,
оставиха ме даже думите,
безцелно се лутам насам-натам,
ала болката си не мога да опиша!
Вечер излизам сам по улиците
и отивам някъде да гледам залеза,
отминават тежко нощите и дните –
отминават безцелно и безсмислено…
Няма нищо, това не пречи на сълзите
да се леят тъжно, като “Ниагара”.
Душата ми бавно, бавничко изгаря,
щом погледна те в очите,
да гори, тя за това е родена
на този мрачен, безнадежден свят,
да бъде тъжна, да бъде наранена,
да живее в земен и обречен ад.
Отминават нощите, хората и дните…
Отминава и днескашният ден,
вечерях и излезнах сам по улиците,
но денят е безцелен и безсмислен,
защото няма… няма ги очите,
защото теб те няма, не те откривам,
не намирам твоята ръка
и отново сам гледам залеза.
Тук, на ЕнДеКа…
© Илия Кузев Все права защищены