23 мар. 2011 г., 19:24

Замириса на пролет 

  Поэзия
2020 0 17

Какво ли замириса ми отвън?

Надникнах през пердето.

Какъв е този чуден звън,

защо ли кукурига в транс петлето?

 

Погледнах през вратата

и слънцето ме заслепи.

Палав лъч разцъфна във ръката

и разроши моите коси.

 

Облякох пъстрите си дрехи,

изтичах да посрещна пролетта!

Навън ухае, всичко свети

и вдишах мириса на красота!

 

И в танц лудешки на зелената трева

прегърнах цъфналите клони,

разцъфнах със наболите цветя

и поздравих живота със поклон!

© Румяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??