Когато кашляш като тютюнджия
и гледат те накриво във метрото
сакън - да не би да си от тия
зарáзен - пратеник на злото...
Че си заразен не е ник'ва тайна
цял офис чува да бухаш всеки ден
Да седиш вкъщи е мярка крайна.
Работиш болен - няма край за теб.
Върлува вирус - пускат карантина
а ти се чудиш за какво е зора.
Че то вълната вирусна премина -
прекараха го вече толкоз хора.
Не може със градски да пътуваш
и се чудиш как на работа да идеш.
Вънка проклет бацил върлува.
Ще се заразиш тъй - ти да видиш!
Народът все едно ще оперира -
маски носят, като в Пирогов.
Спирт в аптеката не се намира-
за него всеки е за бой готов.
Навсякъде запердват и затварят
и паника за гушата ги лови.
Тебе вирусът май ще те повтаря
и търсиш си илачи нови.
Дали вирусът корона носи
или те бори просто грип с каскет
са два хубави въпроса
задавани от всички в тоя ред.
Истината казваш ти на всички,
не криеш реалността от тях.
Короната изкарах вече тихо.
От бацили нови не ме е страх.
Едва ли съм заразна още
имам вече аз здрав имунитет.
А вие - не бъдете óвци
проблемите са и така безчет.
Не е проблемът тука във бацила,
а защо ни мозъците мътят.
Вирусът е непреодолима сила,
ако мислиш, че туй е пътят.
За вируси с корона като тия
имам аз лек изпитан вече.
Жулнете му по една рикия
и ще бяга бързо надалече.
© Бистра Стоименова Все права защищены