12.03.2020 г., 9:24 ч.

Заразен 

  Поезия » Хумористична
715 0 1

Когато кашляш като тютюнджия
и гледат те накриво във метрото
сакън - да не би да си от тия
зарáзен - пратеник на злото...

 

Че си заразен не е ник'ва тайна
цял офис чува да бухаш всеки ден
Да седиш вкъщи е мярка крайна.
Работиш болен - няма край за теб. 

 

Върлува вирус - пускат карантина
а ти се чудиш за какво е зора.
Че то вълната вирусна премина -
прекараха го вече толкоз хора. 

 

Не може със градски да пътуваш
и се чудиш как на работа да идеш.
Вънка проклет бацил върлува.
Ще се заразиш тъй - ти да видиш! 

 

Народът все едно ще оперира - 
маски носят, като в Пирогов.
Спирт в аптеката не се намира- 
за него всеки е за бой готов. 

 

Навсякъде запердват и затварят
и паника за гушата ги лови.
Тебе вирусът май ще те повтаря
и търсиш си илачи нови. 

 

Дали вирусът корона носи
или те бори просто грип с каскет
са два хубави въпроса
задавани от всички в тоя ред. 

 

Истината казваш ти на всички, 
не криеш реалността от тях. 
Короната изкарах вече тихо.
От бацили нови не ме е страх. 

 

Едва ли съм заразна още
имам вече аз здрав имунитет. 
А вие - не бъдете óвци
проблемите са и така безчет. 

 

Не е проблемът тука във бацила,
а защо ни мозъците мътят. 
Вирусът е непреодолима сила,
ако мислиш, че туй е пътят.

 

За вируси с корона като тия
имам аз лек изпитан вече.
Жулнете му по една рикия
и ще бяга бързо надалече.

© Бистра Стоименова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??