28 мар. 2018 г., 04:12  

Защо? 

  Поэзия
511 1 2

Незнайно как, кога, защо,

Но нещо в мене си е отишло.

Бях винаги с очи блестящи,

От топлина и обич искрящи.

Обичах и се радвах на света,

На слънцето, водата и зелената гора.

На птичките във небесата,

И на всичко на земята..

От предателства, алчност и егоизъм, 

Развих ново качество – непукизъм.

Лесно се живее сред хората така,

Но във мен остана капчица тъга.

За това, че бях различна и добра душа.

А празните ви думи, я оваляха в калта.

Сега иска ми се пак да вярвам в чудеса,

Но някак невъзможно е това...

© Адриана Иванова Все права защищены

*

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Маргарита! Приемам съвета ти
  • Възможно е, но не бива да се прекалява, за да не се развие патология. Хареса ми творбата, темата. Само, бих написала:"Но нещо в менЕ си е отишло." Така ударението на "отишло" ще падне естествено на О. Но, иначе, много ми хареса. Поздрав!
Предложения
: ??:??