Народът иска да се махаш.
Народът пита, до кога
от простотията ще страда.
Ти, как това не го разбра?
Срам и страх – това е всичко,
което хапе същността.
В дядовата ръкавичка
е тясно днес за любовта.
Били сме зле, но социално.
Сега е някак по-така.
Министрите са ни брутални,
водачът им е – срамота.
Днес сякаш много са психяри.
Не съм обаче доразбрал,
дали на всички измекяри
се дава титла – генерал?
Мълчи камбаната на "Невски",
не карантинно, а в протест.
Защо ли бе обесен Левски?
Навярно пак за интерес....
© Валентин Йорданов Все права защищены
Поздравявам те.