Защо ли Бог ме е създал?
Той правел всичко със промисъл!
Напрегнах се да разбера
каква за мен е имал мисъл!
Бих искал да ме е създал -
света му чуден да погледам,
за да обичам, да творя,
и двама сина да отгледам!
Но може би ме е създал -
жена ми за да се тренира
как да ругае - върху мен,
и за слуга да ме третира!
За мъки ли ме е създал?
Да нося във сърцето рана?
А може би ме е създал,
за да се влюби в мен Светлана!
Ех, само, ако бе така!
Но няма начин как да стане!
Навярно Бог ме е създал -
с мен червеите да нахрани!
© Ангел Чортов Все права защищены