Защо ме гледаш? -
с твоите очи,
две копчета зашити...
Защо ме гледаш? -
какво очакваш за мен да разбереш...
Защо ме гледаш? -
поглед не отместваш,
в душата ми ли искаш да надникнеш...
Защо ме гледаш? -
престани!
Тя е скрита - не ще те пусна!
Защо ме гледаш? -
да, боли! Е, и...?!
Защо ме гледаш?
Стига! Спри!
Какво очакваш да откриеш?
Ето - виж!
Защо не гледаш? -
не очакваше това, нали?
Сега и ти ще си отидеш...
Защо ти трябваше да гледаш...
© Люси Трифонова Все права защищены