20.01.2009 г., 16:58 ч.

Защо ме гледаш 

  Поезия
666 1 3

Защо ме гледаш? -

с твоите очи,

две копчета зашити...

Защо ме гледаш? -

какво очакваш за мен да разбереш...

Защо ме гледаш? -

поглед не отместваш,

в душата ми ли искаш да надникнеш...

Защо ме гледаш? -

престани!

Тя е скрита - не ще те пусна!

Защо ме гледаш? -

да, боли! Е, и...?!

Защо ме гледаш?

Стига! Спри!

Какво очакваш да откриеш?

Ето - виж!

Защо не гледаш? -

не очакваше това, нали?

Сега и ти ще си отидеш...

Защо ти трябваше да гледаш...

© Люси Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??