17 февр. 2013 г., 21:19

Защо обикна точно мен? 

  Поэзия » Любовная
839 1 4

Ти знаеше, че съм най-лошата от всички.

Знаеше, че не мога да обичам.

Защо тогава отказа да си тръгнеш

и като вярно куче се връщаше при

стопанина, на който не му пука за теб?

Защо стоеше пред чуждите врати да

искаш прошка за моите грешки?

Защо не отиваше при тези, които умираха за теб,

а просеше любов от мен?

Защо като скитник вървеше по

следите ми и решаваше проблемите ми?

Защо за една отровна целувка

продаде душата си?

Защо за една студена прегръдка

съсипа съдбата си?

Ти не беше предопределен за мен -

знаех го и  въпреки това те исках.

Посочвах ти вратата, а ти я затваряше

отвътре.

Защо не си тръгна, докато имаше

шанс да ме оставиш?

Защо не послуша приятелите си и

не се върна при тях, добрите?

Защо съсипа живота си, ти - правият,

за мен - грешната?

Защо след като не ти давах нищо, ти стоеше?

Защо продължаваше да ми вярваш, след като

лъжите ми ти оставиха белези?

Защо не се опита да ме промениш, а реши да живееш

в този свят, пълен с болка?

Защо цяла вечер спа на краката ми и сега

отново чукаш на вратата ми и искаш да те пусна?

Защо да ти отворя? Защо да ти покажа пътя към сърцето си?

Защо обикна точно мен?

Защо обикнах точно теб?

 

 

© Рокситу Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??