3 окт. 2015 г., 21:46

Защо пораснах? 

  Поэзия » Другая
391 0 2

 

Защо пораснах?

 

 

 

Кога пораснах и защо го сторих?

Момченце бях, прекрасен бе светът -

да се забравям във игра на двора,

за Хък Фин и Том Сойер да чета.

 

Не бях свидетел на постъпка подла,

наивно вярвах в хората добри.

Пороците в човешката природа

не бях на своя собствен гръб открил.

 

А днес припомням си, набърчил чело,

за грешки непрощаваща вина -

кръстовища, където предпочел бих

да бях завил на другата страна.

 

От мене щом фалшиви нотки чува,

детето ми осмива ме. Боли!

Родители упреквал, в критикуван

превърнах се. Логично е, нали?

 

Предците си по мъдрост не надхвърлил,

в компютърен контекст докрай вграден,

най-истински съм бил в таз възраст първа -

спонтанен, искрен, жизнен и почтен.

 

 

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??