22 июл. 2015 г., 10:16  

Защо съм така родена 

  Поэзия » Любовная
334 0 0

                                          Защо съм така родена

 

Защо съм така родена

в огън да живея и горя?

От жажда и любов влудена,

на всеки злобен да простя.

 

Защо във вените ми има

гореща жар и топлина?

Не се превръща никога в зима -

душата ми без капчица злина.

 

А все се трупат смях и болка

във мене, като сняг в лавина,

и сякаш разнася ме двуколка...

Животът в самота премина...

 

Оглеждам се и все така те няма...

Потапям се в морските вълни,

мъката ми - жал голяма,

сърцето името мълви.

 

 

 

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??