2 сент. 2008 г., 12:25

Защото ми върнаха парите 

  Поэзия
438 0 6
 

Защото ми върнаха парите

след толкова много искане

и чакане

И от осемдесетте

досега

какво друго ми дадоха

Двайсет и пет години

Изгнили

като черупка на кораб

Вие правите ли музика още

Аз се отказах

Обърнах се наопъки и се смях

 

Ама не ми беше весело

защото през осемдесетте звука не беше стар

Но двайсет и пет госини

(изгнили

като черупка на кораб)

какво направиха

с мен

Разбиха ми главата

зашиха ми раните

изпратиха ме да уча

ожениха ме

подстригаха ми косата

Алкохолизираха ме

и ме изтрезвиха

 

Изпратиха ме някъде другаде

където на всеки друг да приличам

но пак да бъда себе си

 

Промених ли се

А ти не се ли промени

 

На мен поне ми върнаха парите

след толкова много искане

и чакане

На мен поне ми дадоха

 

22.08.2008

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??