17 февр. 2005 г., 15:56

Защото те обичах! 

  Поэзия
1182 0 0
Защо бях толкова глупава,
че да не разбера защо беше с мен?
Защо бях толкова глупава,
че да не разбера какво искаше от мен?
Всичко ти давах. Всичко ,каквото поискаш.
НО аз нищо не взимах. Нищо.
Само защото те обичах истински.
Само заради това. Аз не бях като теб.
Не бях. Защото не исках.
Но суровият живот,който ми предложи ти
ме научи да бъда като теб.
Да.Такава сам. Същата като теб.
Студена, сурова, безчуствена.
Ти ме научи. Ти си виновен.
Затова сега, когато осъзна каво загуби,
не се връщай пак. Недей.
Защото ти вече си друг. Друг си.
Добър, мил и нежен.
Не се вращай при мен,
защото и моята съдба ще те сполети.
Не идвай пак. Не защото не те обичам вече.
А защото все пак е останало нещо добре в мен.
Нещо хубаво. Затова ти остани такъв, какъвто си сега.
Не се променяй отново. Не. За мен не се бой.
Аз вече си намерих някой,  който не беше като теб.
Не е студен, суров и безчувствен.
Той ще върне пак старото момиче в мен.
Ще го върне. Защото просто ме обича,
както аз обичах теб.

© Мая Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??