26 апр. 2008 г., 13:42

Затвор 

  Поэзия » Другая
778 0 5

ЗАТВОР

Затворите са толкоз тъмно място,

покрити стените от тъмни петна.

Подът опрашен, дрънчащи вериги,

писък на ангел раздира нощта.

 

Двама пазачи играят на карти,

трети измъчва самотна душа.

Нейде във тъмното чуват се хиляди,

хиляди стъпки на призраци без лица.

 

А вътре, в килиите... тишина.

Трупове потъват във мъртвия под.

Хиляди очи застинали, ей така,

без надежда за нов живот.

© Габи Кожухарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??