Тук няма призраци.
Свърталище на живи,
безжизнено студени същества.
Свърталище на гипсови отливки,
крещящи своя смисъл в огледалото.
Тук няма циклопи.
Място за слепци,
поведени от скелети на кучета.
Отровно-сиви улици,
недъгаво-стремящи се към сливане.
Тук няма логика
и няма хаос.
Тук има само петолиния,
превърнати в релси.
Няма други пътища.
Не са им нужни.
Те искат само график на движение.
© Елица Мавродинова Все права защищены