16.05.2007 г., 16:25 ч.

Затвор на суетата 

  Поезия
894 0 4

Тук няма призраци.

Свърталище на живи,

безжизнено студени същества.

Свърталище на гипсови отливки,

крещящи своя смисъл в огледалото.


Тук няма циклопи.

Място за слепци,

поведени от скелети на кучета.

Отровно-сиви улици,

недъгаво-стремящи се към сливане.


Тук няма логика

и няма хаос.

Тук има само петолиния,

превърнати в релси.

Няма други пътища.

Не са им нужни.

Те искат само график на движение.


© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??