Завърнах се
Душата ми се стегна
На тясно, се намери в тялото ми...
Заболя!
Реших да я лекувам непременно
С каквото мога,
и както аз реша...
Нали е моя -
Аз, най-добре ще зная,
Къде е болката
и от какво,
и как да я лекувам
С билкова отвара...
С планински въздух,
дъхав на смола...
Със ромона на малката рекичка,
що до нас бълбука..
Или пък ...с пълна тишина...
Реших, ще търся лек...
И търсих
Търсих...
Бродих по света ...
А тя...
Душата ми, подсказа,
че пътят води към дома
Завърнах се
Завърнах се по родните места...
Но тя застрада
Още по- жестоко...
Още по- дълбоко
Затопи се...
Защото там...
намери само болка
Застинала вселенска тъмнина...
Valentina Mitova
26/10/2023
© Valentina Mitova Все права защищены