Ангел с прекрасна, чаровна усмивка
и очи - сякаш събрали целия свят.
Младо лице, събрало цялата болка
на един недоизживян живот...
В ръце държи малка свещичка, която догаря,
а така ярко и силно блести,
която за миг те заслепява (дали).
Проглеждаш и за пръв път виждаш света!
Една малка, догаряща свещичка,
която се отразява в две прекрасни, умни очи,
които те гледат насреща със сила,
от която не можеш да извърнеш очи
Двете прекрасни очи на малка красавица,
която въпреки болката, въпреки смъртта, се усмихва,
с усмивката на ангел изпратен да те спаси,
да докосне душата ти и да отлети...
***
Догаря свещта...
замният ангел отлита!
Поглеждаш света
с прояснени очи,
усетил колко кратък е животът
и с нови мечти!
На всички неизлечимо болни дечица-
земните ангелчета...
© Диа-непокорна Все права защищены