Feb 18, 2008, 4:32 PM

Земен ангел... 

  Poetry
807 0 9

Ангел с прекрасна, чаровна усмивка

и очи - сякаш събрали целия свят.

Младо лице, събрало цялата болка

на един недоизживян живот...

 

В ръце държи малка свещичка, която догаря,

а така ярко и силно блести,

която за миг те заслепява (дали).

Проглеждаш и за пръв път виждаш света!

 

Една малка, догаряща свещичка,

която се отразява в две прекрасни, умни очи,

които те гледат насреща със сила,

от която не можеш да извърнеш очи

 

Двете прекрасни очи на малка красавица,

която въпреки болката, въпреки смъртта, се усмихва,

с усмивката на ангел изпратен да те спаси,

да докосне душата ти и да отлети...

*** 

Догаря свещта... 

замният ангел отлита!

Поглеждаш света

с прояснени очи,

усетил колко кратък е животът

и с нови мечти! 

 

                                                          На всички неизлечимо болни дечица-

                                                           земните ангелчета...

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??