ЗЕМЯТА СЕ ГНЕВИ
Земята движи се със скорост - луда.
Задъхва се. Понякога - ръмжи.
Втриса я, когато заболява.
Яростно - Земята се гневи.
Сълзите - океани бурно се надигат.
Въздухът не ù достига. Бунтува се.
Пагубно... замисля да си отмъсти.
Поиска ли - за миг от светлината
може и... да ни изпепели.
Чувствам как светът се разтреперва.
Аз не съм поредния - заспал.
Шеметно крещя. Изисквам -
събудете се - Светът да бъде - цял!
Земята със скорост движи се -
в мъглявината. Забързана със ярост
ледовете си топи. Земята иска
да сме честни, мили и... добри.
Земята с нас тогава -
ще се примири.
© Крисимира Найденова Все права защищены