14 дек. 2011 г., 00:39

Зима 

  Поэзия
758 0 17

  ЗИМА

 

Мечтая за пепел и спомен

от дългата тягостна зима.

Стихът ми се скита бездомен,

изгубил и чувство, и рима.

 

Додея ми вече от зима -

тя с лед ме изпива до дъно.

Защо ли, сезон зъл, те има

и в нощите летни безсънни?

 

Снежинки безлики се трупат

в душата–чаша пропукана.

Изтръпвам!... Дано не я счупят,

преди тост да вдигне капчукът!

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??