18 дек. 2016 г., 19:10

Зиме 

  Поэзия » Другая
522 2 8

Снежинки ще рисуват в мрака

дантели приказни от скреж.

На топло в къщи ще ме чакат

три котки с обич и копнеж.

 

Зъл вятър пак мустак ще суче,

наметнал снежен ямурлук.

На входа верните ми кучета

ще лаят на студа напук.

 

И всички мисли вледенени

в мен ще валят като потоп

и на кюмбе развеселено

ще къкри незлобливо боб.

 

А някъде, в далечни ясли,

във тиха декемврийска нощ,

Спасителят, с усмивка ясна

ще освети света ни лош.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??