27 сент. 2007 г., 17:04

Зимен сън 

  Поэзия
480 0 6

Зимен сън

Не копнее моята душа за радост и живот.

Не иска да вижда зеленината пролет.

Да пристъпва в своя с дом.

Песента на птичките и уханието на цветя

ми носят само болезнени, отдавнашни спомени.

Не копнее моята душа за слънце и игри.

Не желае да вижда усмивките на плажа

и смеха, проникващ дълбоко в нея.

Може да е красиво и желано,

но не и от тази самотна душа,

която мечтае само за капчица покой.

Есента е по-приветлива – светът е спокоен.

Слънцето бърза да си тръгне, уморено,

а хладният вятър свири свойта тъжна симфония

с оркестър от пъстри, умиращи листа.

И накрая – идва моята любима зима.

Под бялата завивка всичко спи, сладък сън.

Няма дори малка следа от живот.

Може да е тъжно, може да е дори малко мрачно –

тази бяла и черна картина на зимна нощ.

Но под това сиво небе, докато снежинките падат,

в този умрял свят, моята душа покой откри!

Далеч от живота и светлината, тук е моят дом.

И най-накрая уморен глава ще положа

върху постеля от бели снежни кристали

и ще затворя очи, посрещайки със затаен дъх

бързо идващият вечен зимен сън.

Сбогом, свят, искам да заспя за веки и веков!

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • радвам се, че ви харесва
    Усмихвам се, но просто понякога и аз пожелавам да имам миг сладък сън.
  • "Слънцето бърза да си тръгне, уморено,
    а хладният вятър свири свойта тъжна симфония
    с оркестър от пъстри, умиращи листа."
    Много ми хареса тази част! Браво!
    И все пак е доста тъжно! Обичам тъжните стихове, но ти се усмихни!
  • Усмихни се, Шанара!
    Зимният сън е още далеч.
  • Е недей така,Снежна кралице!Какво те е наранило в тази пролетна възраст?Стихотворението е хубаво,но много тъжно.
  • МНОГО Е ХУБАВО!ТРОГНА МЕ!
  • Много красиво Браво! /6/
Предложения
: ??:??