8 окт. 2011 г., 16:16

Зов за прошка 

  Поэзия
481 0 1

                                                                                                      

                                                                Прости ми, майко,

                                                            за това, че много пъти

                                                                       носех ти тъга.

                                                           И пренебрегвах… и лъгах те

                                       и осъзнах сега, че благословия, майко си ти -

                                         погледнах право в твоите изстрадали очи.

                                                              Силна жена си, майко

                                                       пръскаш сред нас любовта.

                                                    Отстояваш свойте принципи,

                                                                    своите права.

                                                        Тревога, вяра и надежда

                                                              синоними твои са -

                                               описват несломима, борбена душа.

                                          И ако намериш, майко, още капка сила,

            ще ти благодаря - да ми простиш и да забравиш  тези глупави дела.

 

© Анна-Мария Мингова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Велико нещо е прощката,а още по–велико е да я поискаш от мама. !!!
Предложения
: ??:??