18 дек. 2020 г., 20:27

Зовът на сърцето 

  Поэзия
699 3 16

Не исках нито скъпи телефони,

не си мечтаех даже за играчки,

дори не чувствах сладостта в бонбона –

аз малък бях, но много често плачех.

 

Защото мама беше все болнава

и вечно се измаряше от малко.

Аз все опитвах нещо да направя,

тя – ангел мой, ме гледаше тъй жално.

 

Не знаеха какво й е – с години,

дали таеше нещо във душата,

дали я някой скришом бе проклинал –

за нея непосилна бе съдбата?!

 

Аз все сънувах как се смее силно,

как двамата се гоним сред полята.

И как с любов безкористно - обилна

обгръщам я – за мен тя беше свята!

 

Но помня тази зимна вечер – Бъдна,

когато Господ идва на земята,

реших безкрай да моля, той да сбъдне,

и здраве да и́ вдъхне във душата.

 

И сякаш чудо истинско се случи,

видях звезда как пада от небето.

И знаех си, че вече съм сполучил –

Той, беше чул зова ми … на сърцето!

© Данаил Таков Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Сбъднат сън »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??