Зрънцето, наречено Любов
Можеш ли да тичаш срещу вятъра
и да носиш зрънце във ръце?
Планини от суета да минеш
и да стискаш своето зрънце?
Можеш ли да минеш през пустинята,
влага вдъхвайки от своя дъх,
на зрънцето, скътано във шепите -
свят подарък от вълшебен влъхв?
... Можеш да преминеш невъзможното,
можеш да намериш смисъл нов,
само ако пазиш със сърцето си
зрънцето, наречено Любов.
Павлина Стефанова
© Павлина Стефанова Все права защищены