21 июн. 2008 г., 01:05

Зверски, диво и зловещо... 

  Поэзия » Любовная
1803 1 25
Искам зверски, диво и зловещо

с пръсти да разцепя хоризонта.

И с магията на древна вещица

да го сгърча в невъзможна форма.

 

Да целуна устните на пъкъла,

той да стене в писъци и вопли.

Девет кръга, с ужаси претъпкани,

да изгарят в мен до изнемогване.

 

Да боли. Безумно. До разчекване.

Бавна, мълчалива, трудна жажда.

По клепачите ми. До залепване.

И по нощите ми. До разяждане.

 

Да съм пълна с нежност. За даряване.

Да се моля. Нямо. До умиране.

Да обичам. Смело. До прераждане.

Да те търся. Дълго. До намиране.

 

Да разпоря страшно битието си.

До утробата му. Като изнасилване.

И когато стигна до сърцето си,

да го умъртвя, без право на помилване.

 

Да усетя как по мен се стича

кръв, до лудост страшна и гореща.

Да умирам, но за бога, да обичам!

Зверски! Диво! И зловещо!

 

 

© Цвети Пеева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??