15 авг. 2008 г., 07:24

Звезда 

  Поэзия » Пейзажная
525 0 1
Усмихна се една звезда
във наметалото на мрака;
търкулна се като сълза,
зад хълма в самота зачака...

... да я изпие утринта
със устните във цвят на вино,
да се разлее след това
безследно във небето синьо.

И да дочака в тишина
отново да се върне мрака,
да я поеме във дланта,
където крие се сълзата...

© Ирена Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??