23 мар. 2021 г., 20:59

Звезден дом 

  Поэзия
342 1 2

 /В памет на актрисата

 Татяна Лолова/

 

Отиваш си...Звучи смехът ти -

всепобеждаващо звънлив!

Сълзите - ледена кохорта,

напомнят,че съм още жив...

 

Усмихваш се на тази болка.

Декорът - траурно скован...

Това е роля - само толкова!

Ти сменяш сцена - за сърца!

 

Но публиката тук е тиха...

Мълчи пред твоя реквием.

Аплодисментите - не стигат.

Цветя се сипят... и криле!

 

Татяна Лолова е Прима

във Всенародната Любов!

В Живота сатиричен има

за нея пазен - трон висок!

 

Очакваме те пак - да влезеш,

след театралния сезон...

Завеса няма за Звездите!

България е твоят дом!

© Маргарита Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поклон пред великия талант на Татяна Лолова!Сякаш загубих много близък човек и нейният позитивизъм страшно ще ни липсва!Вярвам,че тя би искала усмивките да не угасват никога!
  • Ти сменяш сцена - за сърца!
    Поклон!
Предложения
: ??:??