5 дек. 2008 г., 10:38

Звездичка 

  Поэзия » Для детей
4234 2 12

 

В часа, във който се роди детето,
една звездичка грейва на небето!
Не ми доказвайте, че е невярно -
аз винаги ще вярвам, че е вярно!

Детето има своята звездичка,
и тя за него е като сестричка!

Когато то се радва и играе,
звездичката от щастие сияе!

Когато се удари и заплаче,
звездичката го жали, но не плаче!

Детето ще порасне, и тогава,
срещу неправдите ще се сражава!

И нека вечно злото побеждава:
щом гордият човек не се предава,
звездичката от болката не гасне,
а засиява - още по-прекрасна!

Но който робски си сведе главата,
или пък - за богатство и заплата
на властника си продаде душата
и измени на бедните си братя -
звездичката му пада на земята.

И съкрушена, тиха и нещастна,
като ранено въгленче угасва!

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??