22.02.2012 г., 22:34 ч.

*** 

  Поезия » Друга
582 0 3

 


                               
                                   Преразказана мечта
                                    Тореадоре 
                                    Седем пъти сбогом 
                                    три дни 
                                    след Малка Богородица 
                                    Аплодисменти са минутите 
                                    

                                    Върху сабята е кацнал гълъб 
                                    С цвят на плащ е кръвта 
                                    Вятърът 
                                    заема своите места 
                                    по куха корида
                                    Ябълка гние в пръстта
                                    (дървото го използваха за пейки 
                                     и хляб) 

                                    Чашата ти е празна 
                                    Тореадоре 
                                            Отметнати 
                                    на стар тефтер 
                                    антикварно се редят сълзи 
                                             Мечтите (взети в аванс) 
                                    отдавна своите мечти откриха 
                                            Три рогати сенки до чекръка 
                                    косите сиви късат 
                                            и шарка си запридат 

                                     Цигарата ти гасне 
                                     Тореадоре 
                                     Твърде дълго сърцето чака 
                                      отмерва дълги сенки 
                                      и негласни съмнения 

                                      ТИ си времето 
                                      в което мълчим 
                                      Тореадоре 
                                       Нали 

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??