22.06.2007 г., 8:13 ч.

*** 

  Поезия
463 0 3
Стихът ми е бездна от сини мечти,
градина, в която надежда цъфти,
стихът ми е слънчев - от лятото дар,
мой искрен и верен до болка другар.

И щом се почувствам ужасно сама
и вече дори не получа писма,
ранена от някаква зла суета,
изгубила своята бяла мечта,

боса, по риза излизам на прага,
виждам как лятото куфара стяга
и ридая - нещо в мене умря,
но все още вярвам в добрата зора.

И викам на помощ добрия си стих,
изпълнен със устрем, и буен, и тих,
и с него дочакваме светлото лято
на слънце, лъчи и на ритъм богато.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И викам на помощ добрия си стих,
    изпълнен със устрем, и буен, и тих,
    и с него дочакваме светлото лято
    на слънце, лъчи и на ритъм богато."
    Браво!
  • Браво!
  • Стиховете в тебе са втъкани, не може да е иначе и няма да си ТИ!
Предложения
: ??:??