22.06.2007 г., 8:58 ч.

* * * 

  Поезия
693 0 6
 

Пеех  и весело, и тъжно, и бавно,

Но винаги край мен беше забавно.

Пеех, докато миех чинии,

Пеех и без съпровод да ми свири.

Пеех, докато си перях прането,

Песента ми беше лек за сърцето,

Когато копаех, когато поливах -

Винаги пеех, пред нищо не спирах.

После... нямаше с кого да говоря,

От мъка забравих и  близките хора.

Може би е странно за някой от вас,

Но почти забравих, че съм имала глас.

Отдавна забравих да се смея гласно,

Започнах да шепна, а  говорех  ясно.

Сега, като на умряло плача и вия -

Няма я вече оная фурия.

Няма го вече приятният глас,

Няма го вече смехът във захлас.

Животът ми вече е тъжен и скучен,

 контакта със мен е неблагополучен.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??