Простреляхте ми
всичките поети,
от моята гордост...
И да ви питам,
защо го направихте?
Няма го Бари -
белият,
нито Джорджи,
най-малкият...
от някакви си бръмбари
онзи Джон,
от 7 декември.
Защо ги простреляхте?
Онзи Елтън - направихте
педераст.
Да ви питам защо?
Защо изгорихте Том?
Някакъв том първи
сред венецианските ни вечери...
Някакъв си Кинси,
сред всички романтици.
И какво да правя от тук нататък,
без Байрон,
изпит от гордостта ми.
Нанякъде ще трябва да тръгна
без тях.
Накъде ли?
И аз не знам накъде...
© Цветан Бекяров Всички права запазени
С обич.