11.02.2006 г., 13:34 ч.

* * * 

  Поезия
793 0 1
Преди време ти каза ми:
¨Истински те обичам!¨
Какво е за теб любовта?
А сърцето ти знае ли друго чувство
освен ревността?
И защо когато някои безмерно те обича
ти отвръщаш му със обида, болка..., тъгa?
Днес когато имам сили да го изрека...
когато за първи път не се страхувам от теб,
осъзнавам че се стахувам от това, че и теб
сега ще те боли така както мен ме болеше
преди...
Да ще те боли, но аз защо трябва да мисля за
това...
нима ти помисли преди
в кафез да ме затвориш,
преди да ме удариш ,
а после да ми кажеш ,
че безмерно ме обичаш!!!
НЕ! Ти не помисли ...
Ти жестоко ме нарани и сега аз вече не те обичам...
Да... така е!
Мислиш си че се шегувам!
И утре ли ще мислиш така,
когато решиш да се обадиш,
а отсреща ще чуваш ¨Абоната временно е
ограничил телефонните си обаждания...¨
Тогава сигорно ще те боли и ще осъзнаеш какво си ми причинил...
Ще осъзнаеш че ¨РЕВНОСТТА¨,
Любовта само руши...
И дано ти помогне ...
И дано друга не страда от ревността ти!
Дано всъщносхт бъдеш щастлив!
Зарежи! В сърцето ми просто вече не си!!!
И не ми плачи!
И не ми казвай, че ме обичаш!
Ти доказа със времето любовта си...
И аз просто вече не я искам...
така че си върви...


     2000 г.

© Добромира Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • на мен ми харесва много написано е така както е почуствано, а това е по - важно отколкото да има някакви специални ограничения за стихотворение. Продължавай да пишеш това което чувстваш...
Предложения
: ??:??