7.11.2012 г., 22:49 ч.

* * * 

  Поезия
364 0 2

 


Една любов, ако е истинска,

не може нищо да я победи -

ни времето, нито причини,

които умът ни може да роди.


Тя властва в нас като царица,

бележила отдавна следващия ход,

безмилостна, подобно жрица,

душата ни превърнала в свой роб.


Една любов, ако е истинска,

дарява ни света в две длани,

и побеждава всякакви различия,

прегради и закони, и забрани.


От нас изважда най-доброто,

с което сме родени в този свят -

да бъдем търпеливи и към злото,

и да прощаваме дори на враг.


Една любов, ако е истинска,

осмисля цял един живот.

В годините менят се и мечтите,

но нея пазим като благослов.





© АСИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • БЛАГО-ДАРЯ!!!
  • Една любов, ако е истинска,
    осмисля цял един живот.
    В годините менят се и мечтите,
    но нея пазим като благослов.

    Страшно много ми харесва! Като цяло харесвам, каквото прочетох от теб до тук.
Предложения
: ??:??