6.07.2008 г., 21:10 ч.

* * * 

  Поезия
472 0 3
 

Това си ти... Нежност,

която извира отвътре...

И някаква синя безбрежност

в очите до утре...

Това си ти... В моите шепи -

цялата нужна любов...

И тези пориви слепи,

за които не стана готов...

Това си ти... Вяра,

че има защо да се случим...

че днес на тротоара

света ще научим

на малко човешка, безмерна

обич просто...

която най-верна

строи към утрото мостове...

Това си ти... Всецялост,

без която светът е очакване...

Или просто начало,

и тъга, която разплаква...

Това си ти... Мълчание

в живота ми, ако те няма...

и простото съзнание,

че ти си, който чакам в храма...

Това си ти... до края...

Най-хубавото и най-лошото.

Обикновено адът и понякога раят.

Само понякога в нощите...

 

На С.

© Евкалипт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??