9.07.2016 г., 8:39 ч.

13 юни 

  Поезия » Друга
274 0 2

13 ЮНИ 
Един сподавен писък разцепи тишината 
и облаци заплакаха от делнична покруса... 
Навярно пак е птица,напускаща душата си, 
или е просто вятър, през мислите допуснат. 

 

Шофьорът автобусен подмина важна спирка. 
(Изглежда светофарът кървеше във зелено?!...)
А сигурно галактики сега така умират 
в пророческите сънища на звездните тюлени...

 

И може би молитвата на пясъчните дюни 
е тайнствена и трудна, защото не вали... 
На календара пише Тринадесети Юни -
ден, в който даже Слънцето не знае, че боли. 

 

Лондон 13/06/2016'  08:56

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??