Дай на птицата крила и глас
Дай на птицата крила и глас.
Така Той ги е създал.
Кучето приятел, птицата другар.
Така е, защото Бог така е казал.
Времето така го е написало,
Кой си ти, че да го оспорваш?
Щом така е рекло времето и ти
Си длъжен да се подчиняваш!
Дай на птицата крила и глас
И виж резултата от въображението на природата.
Дай на птицата крила и глас
И не заглушавай първата мелодия в света.
Спусни се от небето и
Дай на птицата крила и глас.
Издигни се от земята
Пей и лети заедно с птиците.
© Ерик Василев Всички права запазени