10.07.2013 г., 15:46 ч.

21 грама 

  Поезия
612 0 3

За теб щях света да обърна,
но нека остане си същият.

Любовта си не искам да върна -

надробиш ли го - после преглъщаш го.


Продължавам да  уча сърцето,

че да искаш, не значи да имаш.

Има второ, и трето, и пето...

От късмета поука не взимаш!


Още  ден ще линея по тебе -

(или може би няколко зими).

Подарявам ти малкото време,

за което пораснах с години...


ПС


Ако се почувстваш по-тежък,

това са двайсет-и-няколко грама

от моята детска душа.

Разпиляни са, някак,

но и тях ти ги давам.

Имам още, скътани.

Сигурна съм в това.

               

                 

 

 

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абе тия 21 грама най-добре да си ги пазиш и да не ги даваш така лесно. Цялото ти стихотворение без послеслова ми допадна много.
  • Хмм, не си давай душата толкова лесно
  • Интересна асоциация!Хареса ми това емоционално писмо,с което лекуваш душата си!
Предложения
: ??:??