10.07.2017 г., 9:08 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
675 1 4

28

Човек в безсмислен акт животът си превръща,

ако във миналото свое построи си къща.

Не го ли ползва с разум. Само за поука,

то с цялата си сила срещу него се обръща.

 

29

Светът ми е любимата жена, приятелите – колкото ги има,

писалка, недокоснат лист, думи и една душа ранима.

Аз знам, че биха казали за мен: „Той доста скучничко живее“,

но те не знаят. Аз така със пълни шепи от живота взимам.

 

 

30

Всичко се купува, всичко се продава

в тази наша гола, ръфана държава.

Чест, достойнство доблест – слагай на тезгяха.

Без да ги пласира, никой не успява!

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??