15.03.2016 г., 21:06 ч.

24 май 

  Поезия » Любовна
254 0 0

24 май!

 

Една приятелка на мой приятел,

със своята приятелка ни запозна.

Тя старата любов в архивата изпрати

и друг живота ми от тази нощ стана.

 

От тази вечер, тази майска вечер,

това на двайсет и четвърти май стана...

Тогава двадесет и две навършвах вече.

и този ден за мене паметен стана!

 

Във София аз втора пролет карах

и бях щастлив,че почвам своя пети курс

на Господа за щастие се молех,

не чаках, че до мене е късмета щур!

 

Аз срещнах мойта руса пеперуда,

с дълбоко хлътрали във синьото очи,

погледнах я и гледах я с почуда

и нейната взаимност, мен ме насърчи!

 

И този образ мен не ме остави,

напротив той, за цял живот остана в мен,

и нейната любов, със мен се справи

и аз от този миг до днеска съм пленен!

15.01.2015г. София

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??