4.09.2007 г., 12:14 ч.

24 ВЪЗЕЛА 

  Поезия
712 0 7

Перон.
Затворени врати,
напукани устни.
Изпушени дни
със съвест най-чиста.
Вагон с ръждива табела
проскърцва -
"Непушачи","София-Русе".
Кондукторът пие ракия.
(със сламка)
Мръсно е -
навсякъде.
Подуват се вените,
кръвта се сгъстява.
Купето -
спомени подредени
по ред и по място.
Не помня за снощи,
не помня и мама, и татко -
и теб не те помня.
Притискаш ръката ми,
но не и днес -
днеска съм куфар,
просто част от товара.
Пътувам навсякъде.
Никъде.
Бягайки.
И все още нямам причина
да вярвам на никого.
Все още рисувам иконата
в себе си -
Истинска.
Мразя се.
Затова заплювам огледалото
сутрин.
Когато разбера,
че  още дишам,
възела стягам
(до безпаметност)
и нов правя -
със зъби.

Притворени очи.
Горещо е.
Купе без прозорци,
въздухът прогорен е,
кожата също -
фасове...
Притискаш лицето ми силно
до твоето:
200 и съм твоя -
изплювам с кръвта
след удара.
24 минути
и вън е все същото.
Аз съм просто една кръгла цена,
ти - непознатия с точната сума.
Минутите  нижат се
бавно и тежко.
Задушаване.
Повръщам в себе си.
Мръсна съм -
безпаметно.
Коловозите
трептят, вместо мене,
в миг, в едно се превръщат,
когато всеки своя ред  свърши.
24 секунди до края.
Примката тясна е,
парлива.
Гледам,
утробата на вярата
изгнила е,
червива.
Светофара чернее.
Часът -
12 без нещо,
гарата празна.
По перона банкноти
въргалят се
(хартиени песове).
Кучката аз съм
и хапя до кокал -
кълна се!
(във себе си)
Връзвам нов възел.

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "По перона банкноти
    въргалят се
    (хартиени песове).
    Кучката аз съм
    и хапя до кокал -
    кълна се!
    (във себе си)
    Връзвам нов възел."

    Това не се цапа с коментари!!!
  • Забелязвам, че голям процент от коментарите върху твоите произведения са синонимни на "Нямам думи...", "Без коментар...". Това не е случайно. Характерно е за поезията, в която няма конкретно развиващо се действие като при елементарната поезия. Ти просто въздействаш.
  • Мога да те чета до припадане...и няма да ми омръзне!!!
  • Направо нямам думи!!! Поздрав за силния стих, Киара!
  • Невероятна си!
    Пишеш ПОЕЗИЯ с главни букви!
  • Оригинално , силно , Киара.
  • Поздравления, Киара!!!
Предложения
: ??:??