17.12.2023 г., 19:39 ч.

240 недостойнци 

  Поезия
150 5 5

240 НЕДОСТОЙНИЦИ

 

Мен ще ме пъхнат някой ден в затвора.

И там ще пукна – пълен идиот.

Излъгах вече твърде много хора,

че утре ще живеем нов живот.

 

А този нов животец все не идва.

Септемврий няма нивга да е май.

Съдбата с мене беше адска свидла.

На кръст зачеркна земния ни Рай.

 

Надеждите ми – спукани балони,

издъхнаха с едно печално: – Пук!

Мечтите ми държавата прогони –

насмете ги в казана за боклук.

 

Сред двеста и четирсет депутати

до днес не се намери ни един –

поне една Надежда да ми прати,

че ще умра щастлив под свода син?

 

Как ми се ще под родната ми стряха

със Дядо Вазов да шептя без страх:

– Българийо, за теб те не умряха!

Защото недостойна бе за тях!

 

17 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??