2.04.2017 г., 22:31 ч.

*** 

  Поезия » Друга
409 2 4

Беляза ме тъгата. И разбрах,

че двете с нея вече ще живеем.

На пепел стана светлият ми смях.

Мечтите ми престанаха да пеят.

 

Светът ми се разклати – кораб пуст.

Изчезнал беше нейде капитанът.

И сълзите повтарях наизуст.

И самотата под ръка ме хвана.

 

Напразно търсех светлина и брод –

през блатото от мъка да прегазя.

Пред мене чакаше половин живот,

но съхнеха цветя в пробита ваза.

 

Тъгата си щастливо приютих.

Сестра ми бе. И беше по-красива.

Последната сълза с замах изтрих

и се усмихнах....просто, че съм жива.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??