21.07.2023 г., 12:25 ч.

*** 

  Поезия » Философска
253 5 5

От сутринта е жега с много градуси

Над ,,Лъвов мост " прелитат странно гларуси.

 

Почти без дъх сега вървят трамваите,

какво в душата ми е да не знаете.

 

Изгубих се да пренареждам пъзела,

да търся формула, да скъсам възела.

 

Търпя предателства и посегателства,

и дишам с истинските си приятелства.

 

Заровен в тинята все гледам слънцето

и пазя Господи, как пазя зрънцето

 

в очакване секундата изчистена

да порасте, да стане тази истина .

 

Когато вяра и надежда срещнат се

животът ще намери начин. Лесно е.

 

На ,,Лъвов мост "е жега с много градуси.

В реката Перловска се къпят гларуси.

 

Остават спирките, вървят трамваите,

В душата ми, какво е вече знаете.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??