11.04.2024 г., 15:44 ч.

-4- 

  Поезия
32 0 0

                         -4-

 

Шибил ме поглежда приятелски

и слово започва той,да реди.

-Думите подреждаш Павле ти обаятелно,

но в резюмето поетическо малко грешиш.

 

Мълчаливо си очаквам присъдата,

на мислите,които той е точно прочел

през телепатичните сървъри,

победител е той във всеки дуел.

 

-За пътя,зимата и пролетта си прав,

но за това,че сме нагазили в дълбокото не,

на по-вечето липсва им нрав

за гласа на дълбокото,който съдбовно зове.

 

Цялата съвременна олелия

е жалко плацикане край брега,

далеч от Истинските,Мощни Стихии,

които тепърва предстои,да се разразят.

 

Двадесет и трета беше гореща,пожарна и пълноводна,

след нея какво ще се пръкне в обора

и по Земята ще започне хищно да броди,

за сега знае само Пандора.

 

Далеч сме от скаларни вълни и полета,

Тъмна Материя изобщо не съществува,

несъществуващото не участва в интегритети,

където Енергии Високочестотни Бушуват.

 

Тази тема ще я оставиме за десерт,

с нейните Божествени Хоризонти,

за сега липсва ни прецедент

зад Тесните,Съкровени,Божии Порти.

 

Когато дойде й времето,

ще я разгърнем изцяло,

с ювелирна полемика

за тайни и за изяви.

 

Оставаме на малко по-грубо ниво,

в тълкуване на нашето положение,

със заявка,да не обвиняваме Бог

за нашите грешни решения.

 

От къде е идеята за световната конспирация?

От всеки от нас,от нашето незнание,

с мото вечната тъничка провокация:"

"Виновен е друг,ние само за кратичко управляваме."

 

Така се нахъсваме,че накрая не знаем,

от общи лъжи и лични обиди,

дали живота е истински или е на заем

и в мъглата гъста не можем,нищо да видим.

 

Примери колкото щеш

за уж истинско и привидно     

и опити много,да разбереш,

къде точно си кривнал...

 

Правдата за едни,

лъжа е за други,

бленуваните мечти,

превърнати във услуги.

 

Казват за рака,че бил болест,

пълна измишльотина,

той е най-висшият полет,

всички нива на живота надскочил.

 

Най-висшият пилотаж във живота

е,да наденеш юзда на Теломеразата,

но за сега не се открояват такива пилоти,

по-лесно е,бос да вървиш по жаравата.

 

Ако не съществува този комплект,

обединил Теломеразните гени,

ще липсва и растежен ефект,

свойство на всяка витална материя.

 

Нож с две остриета

за количество,мярка и време,

за специфична конкретика,

решаващ физиологични и морфологични проблеми.

 

Без действието на тази биохимична механика

не може нищо,да се развива,

тя отваря точно,премерено границите

и дарява живота с алтернативи.

 

Така,че ракът е възможност,

само,че строго е програмирана,

в житейски,мамещи сложности,

с изключения мутиращи непредвидено.

 

11.04.2024г.гр.Свищов

        

                 следва

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??