Бягащо момиче...
Няма гледка в този свят,
която да е по-красива!
Устрем, младост, гъвкавост... и сила.
Вятър и коси, които,
понесени от него, се развяват.
Слънце, а косата и така блести,
че за миг дори те заслепява.
Очите отразяват неговата светлина,
а черните зеници те поглъщат
във Вселената...
Да, Тя бяга, като самодива...
И... за секунда
те поглежда.
© Зорница Аламанчева Всички права запазени