4.10.2022 г., 19:08 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
315 0 0

Моля те, не ме оставяй 

никога сама и не тъжи

когато те отричам, не забравяй, 

сърцето има нужда от лъжи.

 

Ако всичко беше истинско и чисто 

щях ли да повярвам на това, 

че любовта е винаги наистина 

и никога не ни предава тя. 

 

По-добре ме излъжи 

макар наивно да се хващам, 

любовта е болка, но нали 

доброволно всеки плаща. 

 

Даже и последния бедняк 

дрипав, с тежка орисия 

грошовете би си дал 

за нея, до последната кесия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Гергана Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??